Mersin’de jandarmanın gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda, Bozyazı ilçesinde 5 ton kaçak gübre ele geçirilirken, Erdemli ilçesinde ise kaçak kazı yaptıkları suçüstü tespit edilen 6 kişi gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.

Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve Erdemli Tömük Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, Tömük beldesi Alataş mevkisindeki limon bahçesi içerisinde tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz olarak kazı yaptıkları belirlenen İ.K., M.T., A.G., S.Ç., S.S. ve Ö.D. isimli şahıslar suçüstü yakalandı. Şüphelilerin, kazı yaparken kullandıkları hilti, matkap, kürek, kazma, aylan anahtar takımı, elektrik kabloları ve merdiven gibi çok sayıda kazı malzemesine el konulurken, gözaltına alınan 6 şüpheli adli makamlara sevk edildi.

Öte yandan, Bozyazı ilçesi Tekeli beldesinde bulunan zirai ilaç satan dükkanlara sahte gübre satıldığı yönündeki ihbarı değerlendiren Bozyazı Tekeli Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Antalya-Mersin D-400 karayolu üzerinde şüpheli bir kamyonu takibe aldı. Tekeli beldesinde durdurulan kamyonda yapılan aramada, kamyon kasasında 5 ton (198 adet) sahte zirai gübre ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan A.F. isimli şüpheli, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.