Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde mahsur kalanlar, jandarma ekiplerinin nefes kesen çalışması sonucu kurtarıldı.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığına bağlı Şemdinli ilçesi Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Veysel Yuka ve Erdal Türkeş isimli şahısların Şapatan Jandarma Karakolu’na 800 metre mesafede bulunan bir GSM istasyonuna ait vericinin bakımını yaparken kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldıkları haberinin alması üzerine, gece yarısı 1. İç Güvenlik Timi yoğun kar ve tipi altında mahsur kalanları kurtarmak için harekete geçti. Mahsur kalanların bulunduğu bölgeye ulaşan jandarma timi, beraberinde getirdikleri giyecek, yiyecek ve içecekleri mahsur kalanlara verdikten sonra Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığına ulaştırdı.

Bölgede mahsur kalan Veysel Yuka ve Erdal Türkeş, yoğun kar ve tipiye rağmen kendilerini kurtarmak için seferber olan jandarma ekiplerine teşekkür etti.

DİYALİZ HASTALARINI EVLERİNE JANDARMA ULAŞTIRDI

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı Yüksekova Yeniköprü Jandarma Komutanlığı, saat 18.00’de gelen Oğuz Yoldaş isimli şahsın Bağışlı köyü yol ayrımında içerisinde iki diyaliz hastasının olduğu aracının yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldığı bilgisini aldı. Bunun üzerine 1. İç Güvenlik Timi nezaretinde hazırlanan devriye, Yeniköprü Jandarma Karakol Komutanlığının imkanları dahilinde 2 diyaliz hastasını da alarak yoğun kar ve tipi altında Bağışlı köyündeki evlerine ulaştırdı.

Evlerine ulaştırılan diyaliz hastaları Behçet Yoldaş (60) ile Şerif Aydın (40) ve Oğuz Yoldaş isimli vatandaşlar, “Bu kar ve tipide bizim için canlarını esirgemeyen jandarma ekiplerine teşekkür ediyoruz” dedi.