İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kolombiya’dan Türkiye’ye gelen bir yük gemisine Ambarlı Kumport Limanı’nda operasyon düzenlendi.
Narkotik köpekleri eşliğinde yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 3 milyon TL olan 15 kilo kokain ele geçirildi. Operasyon kameralara da saniye saniye yansıdı.
Kolombiya’dan hareket eden Singapur bandıralı bir yük gemisi ile Türkiye’ye uyuşturucu getirileceği bilgisini alan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, konuyla ilgili çalışma başlattı. Geminin uydu takip sistemi ve internet üzerinden tüm hareketlerini izleyen jandarma ekipleri, 11 Ekim günü operasyon için düğmeye bastı. Geminin Ambarlı Kumport limanına yanaşmasıyla harekete geçen ekipler, Gümrük Muhafaza Memurları ile birlikte uyuşturucu maddenin gizlendiği tespit edilen konteyner ile aynı firmaya ait toplam 10 adet konteyneri inceledi. Konteynerler önce x-ray cihazından geçirildi, ardından da narkotik köpekleri eşliğinde fiziki arama gerçekleştirildi. Yapılan aramada muz yüklü konteynerlerden birisinin soğutma bölümünde preslenmiş paketler halinde, toplam piyasa değeri 4 milyon TL olan 15 bin 108 gram kokain ele geçirildi. Kameralara da saniye saniye yansıyan operasyonda 1 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.
(İHA)(