Nevşehir’de iki kadın Japon turistten birinin öldürülmesi, birinin de ağır yaralanması olayı ile ilgili tutuklanan F.U.’nun yargılanmasına devam etildi.

Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde öğleden sonra görülen duruşmaya tutuklu sanık F.U. ve avukatı Ayhan Şahin ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Hülya Yazar Günay katıldı. Günay, öldürülen Japon turist için müdahil olmak istediğini söyleyerek mahkeme heyetine dilekçe verdi. Mahkeme heyeti bu talebi kabul etti. Duruşmaya Japonya Büyükelçiliğinden iki görevlinin de katılması dikkat çekti.

Duruşmaya katılan Aile ve Sosyal Politikalar Avukatı Günay, sanık F.U.’nun yüklenen suçlardan cezalandırılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Sanık F.U. ise, “Ben suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

Hakim ise F.U.’ya, “Geçen duruşmada da suçlamaları kabul etmediğini söyledin. Mustafa Mehmet isimli bir şahıstan bahsettin. Bu şahsa hem arabanı vermişsin hem de para verdiğini söylüyorsun. Soyadını bile bilmediğin bir kişiye nasıl hem para hem de arabanı veriyorsun?” dedi.

Sanık F.U. ise, "Sözünü ettiğim şahıs bana yurt dışından araba getirecekti. Ben bu yüzden kendisine 18 bin TL para vermiştim. Daha sonra arabayı getirmeyince kendisinden bu parayı istedim ve aramızda sorun çıktı” yanıtını verdi.

Hakimin, “Neden bu zamana kadar konuşmadın. Cinayet işlendi. Bu zamana kadar neden bekledin?” diye sorması üzerine F.U., “Siz sordukça ben söylüyorum. Siz sormayınca da ben söylemedim. Ben böyle bir şey yapmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kaydetti.

İddia makamı ise sanığın, “Cinsel saldırıda bulunmak amacıyla adam öldürmek, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel saldırı ve cinsel saldırıda bulunmak için adam öldürmeye teşebbüs” suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.

İddia makamının talebi sonrasına sanık F.U.’nun avukatı deliller arasında yer alan güvenlik kamerası kayıtlarının yeniden incelenmesi ve müvekkilinin sözünü ettiği Mustafa Mehmet isimli şahsın bulunabilmesi ve gerekli savunmayı yapabilmeleri için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti de talebi kabul ederek duruşmayı erteledi.

Bu arada Japonya Büyükelçiliğinden gelen yetkililer, Japon turistlerin fotoğraf makinesinin kendilerine iade edilmesini istedi. Mahkeme heyeti bu talebi de kabul etti.

Eylül ayında Nevşehir'in Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu bıçaklı saldırıya uğramış, Kurkiharac'i hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmıştı.