Nevşehir’de bir Japon turisti öldürüp diğerini yaraladığı gerekçesiyle hakim karşısına çıkan zanlı, mahkemede suçlamaları kabul etmedi. Daha önce baskı altında kaldığı ve korktuğu için cinayeti üstlendiğini söyleyen F.U., olayı gerçekleştiren asıl şahsın soyadını bilmediği Mustafa Mehmet isimli bir kişi olduğunu iddia etti.

Nevşehir’in Göreme beldesinde 09 Eylül 2013 günü Japon turist Mai Kuriharac'ın (22) ölümü, arkadaşı Hoshie Teramatsu'nun (22) ise bıçakla yaralanmasıyla sonuçlanan olayın katil zanlısı F.U. (24), Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Sabah saatlerinde Nevşehir Adliyesi’ne jandarma tarafından getirilen F.U’yu mahkemede devlet tarafından kendisine atanan avukatı savunurken, Mai Kuriharac ve Hoshie Teramatsu için herhangi bir avukat duruşmada yer almadı.

"Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, bir suçu gizlemek veya yakalanmamak amacıyla öldürmek, nitelikli cinsel saldırı, cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlamasıyla tutuklanan ve 12 Eylül 2013 tarihinden bu yana Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan F.U., duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Zanlı, yakalandıktan sonra baskı altında olduğu ve korktuğu için suçlamaları kabul ettiğini ancak suçu kendisinin değil, soyadını bilmediği Mustafa Mehmet isimli bir kişinin işlediğini ve olay günü aracını bu şahsa emanet verildiğini söyledi.

Duruşma, hakim tarafından 3 Aralık 2013 tarihine ertelendi.

Bu arada adliye çıkışında gazetecilere bir açıklama yapan F.U.’nun babası Mustafa U., oğlunun suçsuz olduğunu iddia ederek, “Oğlumun kendisi de mahkemede söyledi. Benim oğlum suçsuz. Baskı altında kaldığı için kabul etmiş. Oğlumun daha önce sabıkası bile yok” dedi.

F.U., getirildiği cezaevi aracı ile yeniden Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Peribacaları ile ünlü tatil merkezi Kapadokya bölgesini gezmek için Türkiye’ye gelen Japon turistler Mai Kuriharac ile Hoshie Teramatsu, 9 Eylül 2013 tarihinde Nevşehir’in Göreme beldesindeki Zemi Vadisi’nde bıçaklı saldırıya uğramış, olayda Mai Kuriharac hayatını kaybetmiş, arkadaşı Hoshie Teramatsu ise olaydan ağır yaralı olarak kurtulmuştu. Teramatsu, kaldırıldığı Nevşehir İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’nde uzun süre tedavi gördükten sonra Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla 19 Eylül 2013 günü Japonya’ya gönderilmişti.

Olayın failini yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlatan güvenlik güçleri, 10 Eylül 2013’te olayın faili olduğu gerekçesiyle M.V.D. isimli bir genci yakalamış ve yakalanan genç tutuklanarak Nevşehir E Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti. 12 Eylül 2013 günü F.U. olayın asıl faili olarak yakalanınca suçsuz olduğu anlaşılan M.V.D. serbest bırakılmıştı.