Nevşehir’in Göreme beldesi Zemi vadisi’nde Japon turistler Mai Kurkiharac’ın öldürülmesi ve Hoshie Teramatsu’nun yaralanması olayının katıl zanlısı Fatih Uyar’a müebbet hapis cezası ve 94 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada katil zanlısı Fatih Uyar ile Japonya Büyükelçiliği yetkilileri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri hazır bulundu. Fatih Uyar cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılamada Fatih Uyar’a Japon kadın turist, Mai Kurkiharac’ı Kasten Öldürmeye Yönelik eylemi suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, Cinsel Saldırı eylemi açısından 11 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma eyleminden dolayı 12 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, nitelikli yağma suçundan 12 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet, “Japon turist Hoshie Teramatsu’ya yönelik Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs suçundan 20 yıl hapis cezası, Cinsel Saldırı suçundan 15 yıl hapis cezası, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma Eylemi açısından 12 yıl, nitelikli yağma suçundan 12 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Duruşma bitiminde Fatih Uyar, kararı nasıl değerlendirdiğini soran basın mensuplarına küfürle karşılık verdi.

11 Eylül tarihinde Nevşehir’in Göreme beldesi Zemi Vadisi’nde meydana gelen olayda yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğramış, Kurkiharac'i hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmıştı. Olay sonrasında ise Fatih Uyar yapılan çalışmalarda katil zanlısı olarak yakalanarak gözaltına alınmıştı.