İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, yaptığı operasyonla yeraltı kablolarını çalan 4 hırsızı kıskıvrak yakaladı. Kabloların çalınma anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Silivri’de bir telefon firmasına ait yeraltı kablolarının kesilerek çalınması üzerine şirket yetkilileri İstanbul İl Jandarma Komutanlığına ihbarda bulundu. Edinilen bilgiye göre, ihbar üzerine harekete geçen Jandarma Komutanlığı olabilecek başka bir hırsızlığı önlemek, hırsızları ve çalınan kabloları ele geçirmek ve daha önceki hırsızlık olaylarını aydınlatmak için çalışma başlattı. Bu kapsamda oluşturulan ekipler 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonunda İ.P., M.İ., E.H. ve C.B. isimli dört şahsın kabloları hurdacılara satmak için çaldığını tespit etti. Jandarma, şüpheli şahısların Esenyurt ve Bahçelievler’de bulunan ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda kablo ve kesim işlemlerinde kullanılan malzeme ele geçirildi.
Jandarma tarafından gözaltına alınan şahıslar “Organize Bir Şekilde Kamu Yararına Veya Hizmetine Tahsis Edilen Eşya Hakkında Hırsızlık’ suçundan adliyeye sevk edildi. İ.P. ve C.B. isimli hırsızlar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yürütülen operasyon sonucunda geçmiş dönem içerisinde meydana gelmiş 10 hırsızlık olayının da aydınlatıldığı ve suçluların yakalandığı öğrenildi.

O ANLAR KAMERADA
Zanlıların gerçekleştirdiği kablo hırsızlığı da güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde 4 hırsız gece yarısı asfaltın üzerindeki rögar kapağını açmaya çalışıyor. Kapağı açan hırsızlar içeri eğilerek kabloları çekiyor. Daha sonra çıkardıkları kabloları keserek alan hırsızlar olay yerinden uzaklaşıyor.
(İHA)