Muğla’nın Bodrum ilçesi Turgutreis beldesi Sarıot Adası açıklarında 4 yaşında bir erkek cesedi bulundu.

Sabah saatlerinde balıkçıların ağına 4 yaşındaki bir erkek çocuğu takıldı. Balıkçılar daha sonra sahil güvenliğe olayı haber verdi. Ege açıklarında bulunan erkek çocuğu, 11 nolu sahil güvenlik ekipleri tarafından Turgutreis limanına getirildi. Savcının incelemesinin ardından Suriyeli çocuğun cesedi Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Umuda yolculuk yapan Suriyeli 30 göçmen, iki zodyak botla 25 Temmuz perşembe günü Yunanistan’ın Kos adasına kaçak yolla girmek isterken botlardan birinin alabora olması ile 12 göçmen Bodrum ile Kos adası arasında bulunan uluslararası sularda kayboldu. Yunan sahil güvenlik ekipleri ve Türk sahil güvenlik ekipleri kaçakları bulmak için işbirliği yaparak arama çalışmaları yaptı. Beş günlük arama sonucunda Yunan sahil güvenlik ekipleri Kos adası açıklarında kaçak 5 göçmene ulaşırken, Türk ekipleri ise 3 çocuk cesedine ulaştı. Toplam 8 cesede ulaşan ekipler kaçak 4 göçmenin daha olduğunu açıkladı.

Öte yandan, iki gün önce cesedi bulunan 8 yaşındaki çocuğun Halil Ahmedo isimli Suriyeli kaçak göçmen olduğu öğrenildi. Türk ve Yunan ekiplerin Ege denizinde aramalara devam ettiği yetkililer tarafından bildirildi.