Edirne Emniyet Müdürlüğü, son yapılan operasyonda, kaçak içki üretimi yapanlara darbe vurdu. Edirne Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili basın mensuplarına ele geçirilen kaçak içkilerle ilgili görüntü verdi.

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, 5 ilde eşzamanlı yapılan operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Ceylan, ülkenin kıyı bölgelerinde otellere dağıtılmak üzere merdiven altı kaçak içki üretim yapanların insan sağlığını tehdit ettiğini belirtti. Kaçak içkiyi kullananların gözlerini kaybetme riskleri olduğunu dile getiren Emniyet Müdürü Ceylan, şöyle konuştu: “Çok büyük endişelerimiz var. Kaçak içki kullananların sağlığını kaybedecekleri yönünde doktorlar tarafından kesin raporları var. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce Rus turistler hayatını kaybetti. Bu konular bizim turizmimizi etkileyen faktörlerden biridir. Yaptığımız çalışma, 2013 yılının Ocak ve Haziran aylarını kapsıyor. Gümrük kaçakçılığı suçları arasında 65 olayda 137 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldı, 7 şahıs hakkında adli kontrol kararı verildi, 1 şahıs tutuklanmıştır. Bu şahıslar tutuklanır ya da tutuklanmaz o yargının kararıdır, biz öyle bir değerlendirme yapamayız, biz işimizi yaparız."

Yarın bunlar tekrar aynı işleri yaparlarsa yine operasyon yapacaklarını anlatan Ceylan, şunları söyledi: "Kaçak içkiler turizm bölgelerine gönderildi ya da gönderilmedi diye bir kanaatimiz yok. Şu an için kaçak malzemelerde ölen olmadığı için ‘herhangi bir tutuklama gerekmiyor’ dedi hakim, ‘ama ölürse tutuklarım hepinizi’ dedi. Değişik farklı markalardan olan alkollü içki şişelerini çöpe atılanlardan toplayarak onların üzerine imal ettikleri malzemeyi koymuşlar, orijinal etiketlerini ve kapaklarını yapıştırarak piyasaya sürmüşler."

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın operasyona karar verdiğini belirten Ceylan,

sözlerini şöyle tamamladı: "Edirne, İstanbul, İzmir, Tekirdağ ve Kocaeli olmak üzere 5 ilde eşzamanlı gerçekleştirildi. Kaçak ürünler, Ege Bölgesi ve Antalya’da turizm bölgelerinde kullanılacaktı. Aynı zamanda ülke turizmine kötü bir imaj vererek zarar verecek tavırlardan bir tanesidir. Dolayısıyla hem insan sağlığı açısından hem de turizm açısından bunu önemsedik. Buna benzer operasyonlar yapılmaktadır. Bize gelen bilgiler arasında bunları kullananların gözlerini kaybedeceği gibi hayatını da kaybedeceği söz konusudur. Bu turizm bölgelerine kaçak içkilerin aktarıldığına dair çalışmalar devam ediyor. Bu konuda hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Amacımız insan sağlığını tehdit eden malzemenin engellenmesi, yasa dışı imalathanelerin önüne geçilmesidir.”