Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir araçta yaptıkları aramada, 919 karton gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. 900 kartonun içinde kağıt parçaları ve strafor olduğu görüldü.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü (KOM), bazı kişilerin İstanbul’dan temin ettikleri kaçak sigaraları Nevşehir’e getirecekleri bilgisi üzerine şahısları takibe aldı. Bu şahısların içinde bulunduğu araç, Nevşehir’in Avanos ilçesinde durduruldu. Araçta yapılan aramalarda 919 karton kaçak sigara ele geçirildi. Kartonlar kontrol edildiğinde ise 900'ünün içerisinde strafor ve kağıt parçaları konulduğu ortaya çıktı.

Sigara kartonlarının içerisine kağıt parçaları ve strafor koyarak Nevşehir’de bulunan kaçakçıları dolandırmayı amaçlayan S.A., A.K. ve Ü.Y., Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube ekipleri tarafından ele geçirilen 900 adet kaçak sigara görünümlü boş karton imha edilirken, 19 karton içerisinde bulunan 190 paket gümrük kaçağı sigaraya ise el konuldu.

Nevşehir’de kaçakçıları dolandırmayı amaçlayan şahıslar hakkında "5607 sayılı kanuna muhalefet" suçundan yasal işlem başlatılırken, şahıslar Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.