UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği Avrupa Kupaları’ndan men cezasını Kadıköy’de protesto eden taraftarlar arasında bulunan 27 yaşındaki Kadir Ökçesiz (27) eylemin ardından bıçaklanarak öldürüldü. Olayda bıçaklanan bir taraftar ise hastanede tedavi altına alındı.

Kadıköy’de dün akşam saat 19.07’den itibaren toplanan binlerce taraftar, Şükrü Saracoğlu Stadı'na yürüyerek eylem yapmıştı. Galatasaray ve Beşiktaşlı taraftarların da destek verdiği eylemde UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği Avrupa Kupaları’ndan men cezası protesto edilmişti. Renkli geçen eylemin ardından kan aktı. Yürüyüşün ardından Kadıköy Yoğurtçu Parkı’na geçen bir grup taraftar ile Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için parkta bulunan bir grup arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada Fenerbahçe taraftarları Kadir Ökçesiz ile Cenk E., bıçakla yaralandı. Olayın ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ökçesiz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenk E.’nin ise özel bir hastanede yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Oğlunun kanlı saatini koluna takan acılı baba İbrahim Ökçesiz, “Olayla ilgili bir bilgim yok. Siz ne biliyorsanız bende onu biliyorum. Oğlum 10 gün önce askerden gelmişti. Kısa dönem askerlik yaptı. Biz ailece Fenerbahçeliyiz. Benim canımı aldılar. Bu çocuk iki tane üniversite bitirdi. Çocuğumun yolunu bekledim askerlik bitsin birlikte iş yapalım diye. Bu saatten. Yazıklar olsun o çapulcu insanlara. Aslan gibi delikanlıyı yediler. Her türlü intikamımı alacağım, yanlarına bırakmayacağım” dedi.