Adana'da emekli bir polis, şiddet gördüğü gerekçesiyle kendisinden boşanmak isteyen ve ayrı yaşayan eşini nafaka istediği için çalıştığı işyerinin önünde silahla öldürdü.

Olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesi Hacı Bektaşı Veli Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 25 yıl önce polis memuru Cemal D. (54), Sevgi D. (46) ile evlendi. Evlilikten çiftin iki erkek çocuğu oldu. Ancak evliliğin ilerleyen yıllarında çift arasında Cemal D. sürekli alkol kullandığı için şiddetli geçimsizlik oluştu. Bu nedenle bir süre sonra koca eşine şiddet uygulamaya başladı. Kadın bu nedenle iki erkek çocuğunu da alarak yaklaşık 5 yıl önce evini terk edip baba evine yerleşti. Bunun üzerine koca da 2.5 yıl önce eşine boşanma davası açtı. Ancak Sevgi D. boşanma davasında mahkemede eşinden nafaka istediğini bildirdi. Bunun üzerine katil zanlısı kocada eşine nafaka vermek istemedi. Bu nedenle 2.5 yıldır karı koca bir türlü boşanamadı. Katil zanlısı koca bu arada eşini nafakadan vazgeçmesi için sürekli tehdit etmeye başladı. Sevgi D. bu nedenle savcılığa şikayette bulundu. Emekli polis memuru dün akşam da eşini arayarak yeniden nafakadan vazgeçmesini kendisinin nafaka verecek parası olmadığını söyledi. Ancak Sevgi D. nafakadan vazgeçmeyeceğini yineledi. Bunun üzerine çift yine tartıştı. Katil zanlısı eşine "Nafakadan vazgeçmezsen seni ve bizim boşanma noktasına gelmemize sebep olan iki oğlun ile kardeşini öldürürüm" diyerek telefonu kapattı. Sabah olduğunda ise Sevgi D. dolmuşa binip işine gitti. Bu arada kocası da kadını takip etmeye başladı. Bir süre sonra kadın çalıştığı işyerinin önüne gelerek dolmuştan indi. Cemal D. de aracından inerek eşinin yanına geldi. Nafakadan vazgeçmesini istedi ancak kadın vazgeçmeyeceğini söyleyince beylik tabancasını çıkartıp önce eşinin boğazına ardından da göğsüne olmak üzere 4 el ateş edip olay yerinden otomobiliyle kaçtı. Olay üzerine işyeri çalışanları yaralanan kadını kendi imkanlarıyla hemen özel Medline Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak Sevgi D. kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kadının cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis bir çok noktaya operasyon yaptı. Yapılan operasyonlar sonucunda katil zanlısının kullandığı otomobil akşam saatlerinde Huzurevleri Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulundu. Bu arada eşiyle arasının bozulmasına sebep olarak gösterdiği ve ölümle tehdit ettiği iki oğlu ile kayınbiraderi de polis tarafından koruma altına alındı. Ailede katil zanlısından korkudan tehdit edilen Sevgi D.'nin ağabeyinin özel güvenlikli evi olduğu için orada beklemeye başladı.