İzmir’in Aliağa ilçesinde, temizlikçi kadın ve oğlunu pompalı tüfekle rehin alan şahıs, polisin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.
Edinilen bilgiye göre, Aliağa ilçesindeki, Siteler Mahallesi 428 Sokak’ta bulunan Ekim Sitesi C Blok’un 6. katındaki eve Songül T. ve 19 yaşındaki oğlu Muzaffer T. temizliğe gitti. İddialara göre, Songül T. ile ilişki yaşadığı iddia edilen Osman G., ev sahibi çıktıktan sonra elindeki pompalı tüfekle sabah saatlerinde eve gelerek Songül T. ve oğlu 19 yaşındaki oğlu Muzaffer T.’yi rehin aldı. Olay duyulur duyulmaz İzmir polisi alarma geçti. Bölgeye keskin nişancılar, özel harekatçılar ve çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Keskin nişancılar, çevredeki binalarda konuşlanırken, polis ekipleri de olay yerine şerit çekerek bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı. 112 acil servis ekipleri ve itfaiye ekipleri de bölgede hazır bekletildi.

6 SAAT SONRA KADININ OĞLUNU BIRAKTI
Bölgede rehine krizi devam ederken, 6 saatin sonunda Osman G., Songül T.’nin 19 yaşındaki oğlu Muzaffer T.’yi serbest bıraktı. Polis ekipleri tarafından teslim alınan Muzaffer T., ifade için emniyete götürüldü.
Öte yandan polis ekipleri yaklaşık 7 saat boyunca Osman G’yi ikna etmek istedi ancak başarılı olamadı. Şahsın babası ve ağabeyi de olay yerine gelerek, saatlerce dil döktü. Polis, operasyon için teyakkuzda beklerken, ekipler Osman G’nin bir anlık dalgınlığından yararlanarak üzerine atladı. Polisler, Osman G’nin elindeki silahı alarak kısa sürede etkisiz hale getirdi.

MAHALLELİ LİNÇ ETMEK İSTEDİ
Polisler, düzenlenen operasyonla yakalanan Osman G’yi gözaltına alarak ifade için emniyete götürmek istedi. Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde apartmanın ön kapısından çıkartılan Osman G., mahalledeki bazı kişilerin saldırısına uğradı. Vatandaşlar, kadın ve oğlunu saatlerce rehin alan şahısa tekmeler savururken, Osman G. tekrar içeriye alındı.
Polis ekipleri, linçten şahsı son anda kurtarırken, güvenlik önlemleri de artırıldı. Osman G., daha sonra arka kapıdan çıkartılarak ifade için emniyete götürüldü.
Öte yandan Osman G. ve Songül T’nin sevgili olduğu iddia edildi. Songül T.’nin ayrılmak istediğini Osman G.’ye anlatınca olayların yaşandığı öne sürüldü.
(İHA)