Adana’da Cono diye tabir edilen ailelerden olan iki kadın çocuklarıyla birlikte geldikleri markette "tırnakçılık" yöntemiyle 200 lira alıp kaçarken, güven timleri tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Gül M. ile Bahar B. biri daha bebek olan ve diğeri de 3 yaşında çocuklarını alarak bir benzin istasyonunun marketine gitti. Burada çocuklarına bisküvi almak için market sahibine 100 lira verip bisküvi alan kadınlar paranın üzerini aldıktan sonra, çocuklarıyla oyalanıp market sahibiyle biraz sohbet ettikten sonra bisküvileri geri koyduklarını, alışveriş yapmayacaklarını, paralarını geri istediklerini söyledi. Bunun üzerine market sahibinin kafası karışarak 100 lira geri verdi. Kadınlar hem 100 lira para üstünü alıp hem de 100 lirayı alarak marketten ayrılmak istedi. Ancak Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı güven tim ekipleri takipte olduğu için kadınları marketten çıkar çıkmaz yakaladı. Kadınlar tırnakçılık yapmadıklarını söyledi ancak yapılan çalışmada kadınların 100 lira fazla para aldığı ortaya çıktı. Bunun üzeren Adana’da Cono diye tabir edilen ailelerden olan kadınlar polis merkezine götürdü.

BEBEKLERİNİ BİLE KULLANIYORLAR
Cono diye tabir edilen ailelere mensup iki kadın hırsızlık yaparken bebek ve çocuklarını kullandı. Bu olayda bebeğine bisküvi alma bahanesiyle market sahibini dolandırmak istedi. Yakalanınca hem bebek hem de 3 yaşındaki kız çocuğu anneleriyle birlikte polis merkezine gitmek zorunda kaldı. Çocuklar o yaşta annelerinden dolayı güç durumda kaldı.
(İHA)