Bursa’da bir kuyumcunun, iş yerini soymaya kalkıştıkları için demir levye ile kovaladığı kar maskeli soyguncular tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 4 gün önce Ortabağlar Mahallesi Bağcılar Caddesi üzerindeki bir marketten silah zoruyla 100 lira gasp yapan ve bir gece sonra da, 152 Evler Mahallesi Profesör Tezok Caddesi üzerinde bir kuyumcuyu soymaya kalkışan eli silahlı kar maskeli soyguncuların yakalanması için soruşturma başlatıldı. Dükkanına girmeye çalışan kar maskeli 2 soyguncuyu, eline aldığı demir levye ile kovalayan kuyumcudan kaçmayı başaran şüpheliler, polisten kaçamadı. Başarısızlıkla sonuçlanan soygun teşebbüsünün ardından yakalanmamak için kiralık otomobilin plakalarını kapatan şüpheliler, ekipler tarafından Gemlik yolu üzerinde durduruldu. Otomobildeki 3 kişiyi gözaltına alan polis, araçta bulunan bir tüfek ile 3 ayrı kar maskesine el koydu.

Dövmecilik yapan C.Ç. (24) ve yaşı küçük kardeşi C.Ç. (16), Sinop’ta yüksekokul okuyan arkadaşları S.K. (20) “nitelikli yağma ve yağmaya teşebbüs” suçlarından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.