Mersin’de bir kuyumcu dükkanında meydana gelen ve kameralar tarafından kaydedilen silahlı soygunun zanlıları yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 31 Aralık günü Mersin’in Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi Çiftçiler Caddesi üzerindeki ’Berat Kuyumculuk’ adlı iş yeri, biri Kalaşnikoflu olmak üzere silahlı ve maskeli 4 kişi tarafından soyuldu.
Olaydan sonra çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, soyguncuların kaçtığı aracın modeli ile plakasının bazı harf ve rakamlarını belirledi. Plakanın siyah bant yapıştırılarak değiştirildiği bilgisine ulaşan ekipler, Gündoğdu Mahallesi ara sokaklarında park edilmiş bir araçtan şüphelendi. Aracın sahibine ulaşan polis, devam eden çalışmalarda soygunculardan 3’ünü yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Ahmet B. (21), Muhammet Ozan S. (18) ve M.S.K. (16) tutuklanırken, soygun sırasında elinde Kalaşnikof bulunan şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Kuyumcudan çalınan 36 adet yüzük, 6 adet kol saati ile 10’a yakın kolye ucu ise iş yeri sahibine teslim edildi.
Bu arada kuyumcudaki soygun anı iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Kamera görüntülerine göre, ellerinde Kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabanca bulunan yüzü maskeli soygunculardan 3’ü, hızla iş yerine girerken, eli silahlı biri ise, o sırada iş yerinin önünde bulunan çocuğunu seven bir şahsı zorla kuyumcuya sokuyor. İş yeri sahibi kadını etkisiz hale getiren soyguncular, vitrindeki altınları torbalara doldurarak kaçıyor.
(İHA)