Mersin’de yüzleri maskeli ve ellerinde silahlar bulunan 4 kişi, kuyumcu soyup, kayıplara karıştı. Soygunun ardından bindikleri araçla kaçan hırsızlar, takip edilmemek için de ellerinde bulunan silahlarla havaya birçok kez ateş açtı.
Edinilen bilgiye göre olay, sabah saatlerinde merkez Akdeniz ilçesine bağlı Çiftçiler Caddesi üzerinde bulunan Berat Kuyumculuk’ta meydana geldi. Kuyumcunun yan tarafına bir arabayla gelen yüzleri maskeli 4 kişi, ellerindeki bir Kalaşnikof, bir pompalı, 2 tabanca ile kuyumcuya girdi. Kuyumcuda bulunan Ayşegül Artuk ve 2 çocuğuna silah doğrultan soyguncular, altın ve paraları torbalara doldurdu. 1 dakika içinde kuyumcuyu soyan hırsızlar, geldikleri arabayla olay yerinden kaçtı. Hırsızlar kaçarken de takip edilmemek için ellerinde bulunan silahlarla havaya birçok kez ateş ederek, kayıplara karıştı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi yönlendirilirken, bölge kordon altına alındı.
Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, maskeli, silahlı hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

HIRSIZLAR GÜVENLİK KAMERASINDA
Maskeli ve silahlı 4 hırsız, kuyumcunun çevresinde bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Görüntülerde, arabayla kuyumcunun yanına gelen hırsızlar, silahlarla birden kuyumcuya giriyor. Hırsızlardan biri, kuyumcunun önünde çocuğu ile bulunan bir kişiye de silah doğrultarak içeri alıyor. Dışarıda kalan ufak çocuk ise korku dolu anlar yaşıyor. 1 dakika içinde soygunu gerçekleştirilen hırsızlar, ellerinde torbalarla olay yerinden koşarak uzaklaşıyor.
(İHA)