Samsun'da kalp hastası olan babasını hastaneye götüren sürücü, seyir halindeyken kamyonetin yanmaya başlaması üzerine babasıyla birlikte ölümden döndü.

Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı eski Yaşardoğu Spor Salonu önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ayvacık ilçesinde ikamet eden Osman Duman (35), kalp yetmezliği teşhisi konulan ve rahatsızlanan babası İsmet Duman'ı (65) Samsun'da doktora götürdü. Ancak, doktorun Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatışının yapılıp tedavi edilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Osman Duman babası İsmet Duman ile birlikte 55 RD 706 plakalı kamyonet ile OMÜ Tıp Fakültesi'ne giderken kamyonetin motor kısmında yangın çıktı.

Bu sırada yangını fark eden sürücü Duman, aracı kenara çekip hasta olan babasını da araçtan indirdi. Olay, itfaiye ve polise haber verildi. Samsun Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kısa sürede yangına müdahale ederek büyümeden söndürdü. Yangının elektrik aksamından çıktığı tespit edilirken, rahatsız olan kalp hastası İsmet Duman'a ise polisin olay yerine çağırması üzerine 112 Ambulans Servisi ekiplerince müdahale edildi. Yaşlı adam OMÜ Tıp Fakültesi'ne gitmek isterken, bunun üzerine sağlık görevlileri hastanedeki doktorla telefonla görüşüp, İsmet Duman'ı hayati riski bulunduğu için Gazi Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Aracı yanan Osman Duman ise babasını hastaneye götürürken kamyonetinin yanmaya başladığını belirterek, "Babam sağ olsun. Araba yanmış hiç önemli değil" dedi.