Mersin'de, bazı kamu kurumlarına kalorifer yakıtı yerine su ve maliyeti daha düşük olan fuel oil yakıtı verdikleri belirlenen 7 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, aralarında bazı sağlık kurumlarının da bulunduğu iş yerlerinin kalorifer yakıtı ihalesini alan kişileri takibe aldı. Yaklaşık 6 ay süren çalışmalarda, şüphelilerin, kamu kurum ve kuruluşlarına kalorifer yakıtı (kal-yak) yerine su ve maliyeti daha düşük olan fuel oil yakıtı vererek devleti zarara uğrattıkları tespit edildi. Elde edilen bilgiler ışığında düzenlenen operasyonda, aralarında 1 kamu görevlisinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından 'rüşvet alıp vermek, ihale edinimine fesat karıştırmak, nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 5’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerin, bu şekilde devleti yaklaşık 200 bin lira zarara uğrattıkları ileri sürüldü.