Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde 9 milyon liraya mal olan Kamyoncular Galerisi törenle açıldı.

Yıldırım Belediyesi’nin yer sahibi olduğu Otosayi Sitesi’ndeki Kamyoncular Galerisi törenle açıldı. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, her an bir açılışla, her an bir hizmetle meşgul olduklarını ifade ederek, “Her ay 10 açılışın yapılması da herhalde bu gayretlerin bir göstergesidir. Seçim arifesindeyiz. Bana da bir şey düşer mi diye koşup gelenlerin Allah bereketini artırsın. Elbette demokrasi şöleni içinde bir yarışa girdik. Biz bunu bayrak yarışı olarak görüyoruz. Çok olgunlukla karşılıyoruz. Bu çerçeve içinde Rabbimizin takdirine de tevekkül ediyoruz. Zira bu işler ihtirasla olmaz. Allah rızası için, Hak’ka hizmeti halka hizmet bellemekle olur” diye konuştu.

Oto galericilerin sokak aralarında istenmeyen durumlarda hizmetlerini sürdürmeye çalıştığına dikkat çeken Başkan Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçişleri Bakanlığı oto galerilerinin şehir dışına çıkartılması şeklinde bir genelge yayınlamıştı. Biz de hemen Yıldırım’dakileri bir yerde toplama kararı aldık. Bu arsa bize aitti. Bunları sembolik bir fiyatla kiraya vermek suretiyle devlet-millet işbirliğiyle bu işe başladık. O günlerde birçok şeyde olduğu gibi buna da direnenler, karşı çıkanlar oldu. Allah'a hamd olsun bir ekip mücadelesiyle bunu başardık ve bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Büyük bir estetik var. Ankara yolundan geçerken buradaki mezbelelik alanı hep birlikte görüyorduk. Bundan üzüntü duyuyorduk. Hem çevrecilik açısından, hem galericilerimizin sağlıklı bir iş yerine kavuşmaları, hem de vatandaşlarımızın nezih bir ortamda alışverişini yapacakları şekilde dizayn ettik. 11. ayın sonuna kadar bütün galericiler burada toplanmış olacak”.

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık ise, 2008 yılında yayınlanan genelgeyle şehir merkezlerinde oto alım satımının yasaklandığını , genelgenin ardından süratle hareket ederek 3. oto galerisini açan tek şehrin Bursa olduğunu söyledi. Başkan Yanık, Kamyoncular Galerisi'nin 9 milyon liraya mal olduğunu ifade ederek, “ 20 bin metrekare alana kuruldu. 110 metrekarelik 26 dükkan var. 100 kamyonet kapasitesine sahip” diye konuştu.

Ardından kurdeleyi kesen protokol mensupları işyerlerini gezdi.