Kemerburgaz’da kamyoncuların eylem yaptığı sıralarda bir hafriyat kamyonu Karayollarına ait bir kamyonun üzerine devrildi. Kazada ikisi işçi üç kişi yaralandı.
Kaza, Kemerburgaz Ağaçlı Köyü mevkiinde hafriyat kamyoncularının kendilerine sık sık ceza kesildiği iddiasıyla eylem yaptıkları sırada meydana geldi. İddialara göre Zekeriye P. Kontrolündeki 34 LDK 48 plakalı hafriyat kamyonu, hızla kavşaktan içeriye girdi. Hızını alamayan hafriyat kamyonu yol kenarında park halindeki Karayollarına ait üzerine devrildi.
Kazada kamyonun yanında çalışma yapan işçilerden Mahmut Öcalan ve Mahmut Olur yaralandı. Hafriyat kamyonu şoförü Zekeriya P. ise kamyonun içinde sıkıştı. Kaza üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye hafriyat kamyonunda sıkışan şoföre müdahale ederek sıkıştığı yerden çıkardı. Şoför ve diğer yaralılar olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Olayı gören işçilerden biri, hafriyat kamyonunun çok hızlı geldiğini belirterek, “Çalışma yapıyorduk. Araç park halindeydi. Kamyonet geldi bize vurdu. Çok hızlı geliyordu. Tekerinin patladığı söyleniyor” dedi.
Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)