Bahçelievler’de, içinde tekstil ve konfeksiyon malzemesi bulunan park halindeki bir kamyondan çaldıkları 65 bin dolarlık malı minibüse sığdırmakta zorlanan hırsızlar rahat tavırlarla dikkat çekti. Dört zanlının gerçekleştirdiği hırsızlık olayı güvenlik kameralarına yansıdı.

Bahçelievler’de, son dönemlerde artan hırsızlık ve soygun olayları, işverenleri bıktırdı. Yenibosna Mithatpaşa Caddesi üzerinde içinde tekstil ve konfeksiyon malzemesi bulunan park halindeki bir kamyonun arkasına çalıntı olduğu ileri sürülen bir minibüsle gelen zanlılar, aracı kamyonun arkasına yanaştırarak kamyondan mal indirdi. Sabah erken saatlerde caddeden geçen az sayıdaki vatandaşların gözleri önünde yaşanan olay, yaklaşık 6 dakika devam etti. Çuval balelerini minibüse sığdırmakta zorlanan zanlıların, kendi kamyonlarından mal taşır gibi kumaş yüklü çuvalları indirip minibüse yükleyerek götürdüğü görüldü.

Malları çalınan Iraklı işadamı Abbas Kerimoğlu, olaydan saatler sonra haberdar olduklarını belirterek tepkisini dile getirdi. Kerimoğlu, olaya şaşırdıklarını belirterek şöyle konuştu: "İstanbul’un göbeğinde, Yenibosna gibi bir yerde 6 dakika içinde hırsızlık olayı yaşandı. Nasıl olduğunu anlayabilmiş değil. Çok kısa bir süre içinde 65 bin dolarlık malımız çalındı. Hâla şu ana kadar bir sonuç alamadık. İstanbul emniyetinden bunun çözümünü bekliyoruz. Üç aydır piyasa bomboş. Yeni sezon açtık, işler durgun. İnşallah başkasının başına gelmez. Ama yazık oldu. Hırsızlar çok rahat davranıyor. Gördüğünüz gibi oldukça rahatlar. Bu kadar rahat olmamaları lazım bu hırsızların.”

Emniyete suç duyurusunda bulunan Iraklı işadamı, polisin bir an önce zanlıları yakalamasını istedi.

Polis, güvenlik kamerasına yansıyan olayla ilgili zanlıların eşkalini tespit etti. Şüphelilerin izini süren emniyet güçleri, soruşturmaya çok yönlü devam ediyor.