Adana’da karpuz tarlasında bekçilik yapan bir kişi kangal cinsi bir köpek tarafından ısırılarak hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesinde meydana geldi. Karpuz tarlasında bekçilik yapan İmam Altun (57), tarla başında kurduğu çardakta beklerken yan tarafta Metin Bozburun’un Kangal cinsi "Bobo" isimli köpeği de evin bahçesinden yola çıktı. Yoldan geçenlere saldırmaya başlayan köpeği Altun tanıdığı için sakinleştirmeye çalıştı ancak bu kez de köpek Altun’a saldırdı. Altun’un üstüne atlayan köpek onu yere yatırarak ısırmaya başladı. Altun, kollarını ısıran köpeği, kulağından tutarak etkisiz hale getirdi. Bu arada sesler üzerine köpeğin sahibi Metin Bozburun olay yerine gelerek köpeği sakinleştirip evine götürüp bağladı. Bu arada köpeğin saldırdığı Altun kanlar içinde kaldı. Bozburun, Altun’u otomobile bindirip Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Burada tedavi edilen Altun, hayati tehlikesi olmadığı için taburcu edildi. Altun, Bozburun tarafından tekrar bekçilik yaptığı tarlaya getirildi.
Altun yaşadığı korku dolu anları, "Çok korktum köpek üzerime atladı. Köpekle bir süre boğuştuk kollarımı ısırdı. Ben kulağından tutunca ısıramadı sonra sahibi geldi kurtuldum" dedi.
Bu arada polis olay yerine inceleme başlattı. Bekçi Altun şikayetçi olmazken, Bozburun da köpeği evinin önüne bağladı. Kangal cinsi Bobo isimli köpek bağlı olduğu halde de yoldan gelen geçenlere havlamaya devam etti.
(İHA)