İzmir’de, sahte heyet raporlarıyla yüksek fiyata satılan kanser ilaçlarını kullanıyormuş gibi gösterip devleti 2 milyon TL dolandırdıkları iddiasıyla suçlanan sanıklara ceza yağmıştı. Bu davada aylar sonra ilginç bir detay ortaya çıktı. Dava öncesi gayet sağlıklı olan 46 yaşındaki Güzel Talay ile 72 yaşındaki Seher Gönüldaş isimli zanlılar, haklarında dava açılınca üzüntüden kanser hastalığına yakalandı. Talay ile Gönüldaş, dava sonucunu göremeden yaşamlarını yitirdi. Güzel Talay'ın bir süre tutuklu kaldığı, tahliye olduktan sonra kanser hastalığına yakalanıp kısa sürede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suçunu itiraf eden ve tespit edilen zararı ödeyen eczane sahibi D.B.ile yanında çalışan 4 çalışanına 12'yıl hapis cezası verildi. Bir televizyon kurumunda çalışan 9 memura 10'ar ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, karneleri kullanılan 6 memur yakını hakkında beraat kararı verdi.

POLİS EŞZAMANLI OPERASYON DÜZENLEDİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, ilaç yolsuzluğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Kısa bir süre sonra operasyon için düğmeye basan polis, 5'i eczane görevlisi, 9'u bir televizyon çalışanı, 6'sı ise memurların yakını 20 kişiyi gözaltına aldı. Hasta olmadıkları halde yüksek fiyata satılan kanser ilaçlarını karnelerine yazdırdıkları ve devleti 2 milyon TL dolandırdıkları iddiası ile suçlanan Tv çalışanları ile yakınları suçlamaları kabul etmedi. Yanında çalışan 4 çalışanı ile birlikte gözaltına alınan eczane sahibi D.B., ilaç paralarını zamanında alamadığı için borçlarını ödeyemediğini, bu yüzden sağlık karnesi ile dolandırıcılık suçu işlediğini itiraf etti. Adliyeye sevk edilen eczane sahibi, 4 çalışanı ile birlikte 9 kişi tutuklandı. Tutuklanan sanıklar, bir yıl sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

SAVCI 20 SANIK HAKKINDA DOLANDIRICILIK DAVASI AÇTI

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sedat Ertaş, 20 sanık hakkında dolandırıcılık suçundan dava açılması için iddianame hazırladı. Savcı, iddianamede adı geçen bazı kişilerin ve yakınlarının sağlık karnelerine ve adlarına düzenlenen sahte heyet raporlarına, hasta olmadıkları halde yüksek fiyattaki kanser ilaçları yazılarak haksız kazanç elde edildiğini belirtti. Bu yöntemle devletin 2 milyon TL zarara uğratıldığını vurgulayarak, 20 sanık hakkında dava açtı.

ECZANE SAHİBİYLE ÇALIŞANLARA 12'ŞER YIL HAPİS

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuksuz yargılanan 9 kişi, 6 yakını, eczane sahibi D.B. ile 4 çalışanı katıldı. Zanlılar ve yakınları haklarındaki dolandırıcılık suçlamasını kabul etmedi. Avukatlar da, müvekillerinin suçsuz olduğunu belirterek beraat talebinde bulundu. Son sözlerini söyleyen sanıklar ile avukatların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, iki saat aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, suçunu itiraf eden eczane sahibi D.B.ile yanında çalışan 4 kişiye 12'şer yıl hapis cezası verdi. Heyet, sağlık karneleri kullanılan bir televizyon çalışanı 9 kişiye 10'ar ay hapis cezası verirken, memurların 6 yakını hakkında beraat kararı verdi. Haksız yere cezalandırıldıklarını belirten televizyon çalışanları, kararı bozmak için Yargıtay'a başvuracaklarını söylediler.