Şanlıurfa’da yaşanan kapkaç olayı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Bir çocuğun yaralandığı olayın zanlısı, 6 özel ekibin çalışmaları ile kısa sürede yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Beykapı Mahallesi’nde H.B. isimli Suriye uyruklu kadın, 2 çocuğu ile dış kapının açılmasını beklerken sokakta bulunan bir genç tarafından kapkaça uğradı. Sokakta bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerde, kapkaç anında kadının çocuğunun yere düşerek yaralandığı görüldü. İçerisinde 600 TL bulunan kol çantasını alan kapkaççı ortalıktan kayboldu.
Olayın ardından, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı ekipler soruşturma başlattı. Olay yerindeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, görüntü kalitesinin düşük olması nedeniyle şahsı teşhis edemedi. Asayiş Şubesi’ne bağlı oluşturulan 6 özel ekip, kapkaç olayı üzerine çalışmaya başladı. Sabıkalılara ve bu işi yapması muhtemel kişilere ait eşkal bilgilerini kapkaça uğrayan H.B. ile paylaşan polis, kapkaçı gerçekleştiren şahsın Mehmet H.B. olduğunu belirledi. Gözaltına alınan şahıs, sorgusunun ardından adli makamlara sevk edildi.
H.B.’nin kapkaç esnasında yere düşerek yaralanan çocuğunun ise olaydan sonra yaklaşık 8 saat baygınlık geçirdiği ve kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi’nde 3 gün müşahede altında tutulacağı öğrenildi
(İHA)