Adana'da iki kadının çantasını kapkaç yöntemiyle çalan sanık, pişman olduğunu söyleyince, aldığı 1 yıl 2 ay 13 gün hapis cezası paraya çevrildi.

Alınan bilgiye göre ilk kapkaç olayı, merkez Seyhan ilçesindeki Sular Caddesi'nde meydana geldi. Bir bankada çalışan Burcu G., yaya olarak evine giderken arkasından yaklaşan hırsız, içerisinde 49 lira, cep telefonu, kredi kartı ve özel eşyalarının bulunduğu el çantasını alarak kaçtı. Polis ekipleri, olaydan 5 dakika sonra zanlı A.G.'yi yakaladı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan A.G., bir ay sonra tahliye edildi.

İkinci kapkaç ise Yeşilyurt Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre A.G., bir bankadan emekli maaşını çekip, alışveriş yaptıktan sonra yaya olarak evine giden Cennet Ç.'nin (73) içerisinde 137 lira, cep telefonu, banka cüzdanı ve özel eşyalarının bulunduğu el çantasını alarak kaçtı. İhbar üzerine bölgede önlem alan polis, motosikletle kaçan şüpheli A.G.'yi kovalamaca sonucu yakaladı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan A.G., yine bir ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Farklı savcılar tarafından yürütülen soruşturma sonucunda A.G. hakkında, 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde 2 ayrı dava açıldı.

2 davadan toplam 14 yıla kadar hapsi istenen A.G., hakkındaki suçlamaları kabul etti. Yakalandığında, çaldığı çantaları içerisindekilerle birlikte sahiplerine teslim ettiğini belirten A.G., yaptıklarından dolayı da pişman olduğunu söyledi. Müştekiler de zararlarının giderildiğini ve yaşının da küçük olmasından dolayı sanıktan şikayetçi olmadı.

Hakimi, sanık A.G.'yi, Cennet Ç.'nin çantasını çalmaktan 6 ay 20 gün, Burcu G.'nin çantasını çaldığı için de 7 ay 23 gün hapis cezasına çarptırdı. Sonra da sanığa verilen hapis cezalarını para cezasına çevirip, bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.