Başkent’te yaşlı adamın bir bankadan çektiği 300 bin liranın kapkaç yöntemi ile çalınması olayının ardından torunu çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesi’nde meydana gelen olayda 79 yaşındaki Mehmet A., torunu Sefa A. (26) ile bankadan 350 bin TL para çekti. Paranın 300 bin TL’sini torunu Sefa A.’ya veren Mehmet A., 50 bin TL’yi ise üzerine aldı. Bu sırada kimliği belirsiz bir kişi, Sefa A.’nın elindeki parayı kapkaç yöntemi ile çalarak kaçtı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, Sefa A.’nın kaldığı Yuva köyündeki bağ evinde arama yaptı. Yapılan aramada evde 130 bin TL sahte para ele geçirildi. Gözaltına alınan Sefa A., ifadesinde paraların Halil İbrahim Ü.’ye ait olduğunu iddia etti. Sefa A., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Zanlının ifadesi doğrultusunda çalışmaları genişleten polis ekipleri, Halil İbrahim Ü. ile zanlıyı sakladığı öne sürülen Ş.O.’yi gözaltına aldı. Halil İbrahim Ü., sahte parayla ilgisinin olmadığını iddia ederek, kapkaç olayını Sefa A. ile planladıklarını itiraf etti. Zanlı, paranın 130 bin TL’si ile ise akrabası N.C. adına bir otomobil aldıklarını, 100 bin TL’sini ise Sefa A.’ya verdiklerini iddia etti. Zanlı Halil İbrahim Ü., paranın 25 bin lirasını ise kapkaçı yapan Bilal A.’nın aldığını, 25 bin lirayı A.T. isimli kişiye verdiklerini öne sürdü. Zanlı, paranın 20 bin lirasını da harcadıklarını söyledi.
Gözaltına alınan zanlılardan mahkemeye sevk edilen Ş.O. savcılık tarafından, A.T. ve N.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Halil İbrahim Ü. ve Bilal A., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.
(İHA)