Denizli’de, bir döviz bürosunun sahiplerini pompalı av tüfeğiyle tehdit ederek 1 milyon 300 bin TL çalan şahıslar yakalandı. Gasp olayını gerçekleştiren zanlılardan birinin cep telefonunu olay yerinde düşürmesinin ardından yakalandıkları belirtildi.

Olay, geçen Cuma günü Bağbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Denizli’de bir döviz şirketinin sahibi Ahmet Aslan (21) ve Recep Tayyip Aslan (17) çantalarında taşıdıkları 1 milyon 300 bin TL'yi Bağbaşı Mahallesi’ndeki evine götürdü. Evlerinin önüne geldikleri an evin önünde pusu kuran ve kar maskesi takan A.Ç. (21) ve E.Ö. (17) pompalı tüfekle yollarını kesti. Tüfeği araca doğrultarak çantalardaki parayı isteyen şahıslar, 1 milyon 300 bin TL’yi alarak olay yerinden uzaklaştı. Olay yerinden kaçarken zanlılardan E.Ö. cep telefonunu yere düşürdü.

Olay yerine gelen polis, çevrede araştırma yaparken cep telefonunu bulup olayla ilgili soruşturmaya cep telefonu üzerinden devam etti. Bu kapsamda operasyon başlatan emniyet yetkilileri, olayı gerçekleştirdikleri belirtilen E.Ö. ile A.Ç.’nin yanı sıra S.Ç., M.Y. (22), S.E. (20) ve O.E. (26) de gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmezken, evlerinde yapılan aramalarda 3 bin TL ele geçirildi. Emniyetteki sorguları biten 6 kişi daha sonra mahkemeye çıkarılmak üzere Denizli Adliyesine sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.