Bursa’da eski patronunun pompalı tüfekle öldürülmesi olayına karışan kardeşinin suçunu üstlendiği iddia edilen abla, ailece hakim karşısına çıktı. Müebbet hapsi istenen kadın sanık, “Kardeşimin benim yüzümden hapis yatmasını istemediğim için böyle bir şey yaptım” dedi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “tasarlayarak adam öldürmek” suçundan müebbet hapisleri istenen tutuklu sanıklar H.O. (22), ablası A.O. (25), eniştesi M.T. (33) ile "cinayete azmettirdiği" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuksuz sanık baba H.O. (47), ilk kez hakim karşısına çıktı.

Yanında muhasebeci olarak çalıştığı maktul İlker Karan’ın kendisine ilaç verdikten sonra zorla ilişkiye girdiğini iddia eden tutuklu kadın sanık A.O., “Maktulden peşimi bırakmasını istedim ancak beni ilişkiye girerken çektiği görüntüleri babama göstermekle tehdit etti. Bir süre psikolojik tedavi gördükten sonra yanından ayrılıp başka bir yerde çalışmaya başladım. Beni sürekli tehdit ediyordu. Bir gün beni zorla aracına bindirdi ve vurmaya başladı. Kendimi araçtan atmak istedim. Peşimi bırakacağını söyledi fakat bunu yapmadı. Karakola giderek şikayetçi olup koruma talebinde bulundum. Bir ay boyunca korkudan evden çıkamadım. Olay günü de evde uyuduğum sırada seslere uyandım. Dışarı çıktığımda tutuklu sanık kardeşim H.O.’yu maktulün arabasında gördüm. Maktul İlker’i sorduğumda, bana onun arka koltuktaki cesedini gösterdi. Aracı tenha bir yere çekti. Ben H.O.’yu, ‘Her şey benim yüzümden oldu. Sen eve git. Ben suçu üstleneceğim. Benim yüzümden ceza yatma’ diyerek eve gönderdim. Ardından polisi arayıp cinayet işlediğimi söyledim. Her şey benim yüzümden oldu. Kardeşimin benim yüzümden hapis yatmasını istemedim” dedi.

"CESEDİ ARKA KOLTUĞA TAŞIDIM"

Cinayeti işlediği iddia edilen H.O. ise askerden geldikten sonra maktulün ablasına tecavüz ettiğini öğrendiğini anlatarak, “Maktul, enişteme, ablamla barışmak istediğini söylemiş. Beraber evimizin önüne geldiler. Bana ablamı sorunca tartışmaya başladık. O elini torpidoya doğru atınca ben de yanımdaki tüfeği ateşledim ve ardından cesedi arka koltuğa taşıdım” diye konuştu.

Tutuklu diğer sanık M.T. cinayetle herhangi bir ilgisinin olmadığını, tutuksuz sanık baba H.O. ise cinayeti polis merkezinde öğrendiğini söyledi.

Şahitleri dinleyen mahkeme, davayı eksiklerin giderilmesi için erteleyerek sanıkların tutukluluğuna karar verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Kıdemli Sokak'ta işlenen cinayet, A.O.'nun eski patronu İlker Karan'ı vurduğunu 155 Polis İmdat hattını arayıp haber vermesi üzerine ortaya çıkmıştı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, cinayeti asıl işleyen kişinin ihbarı yapan kadın değil de onun erkek kardeşi olduğunu belirlemiş, olayla alakalı adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklanmıştı.