Konya’da ayrı yaşadığı karısının sevgilisini öldüren koca ve kardeşine mahkeme heyeti 20’şer yıldan 40 yıl hapis cezası verdi.

Olay, 5 Eylül 2012 tarihinde merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi'nde meydana gelmişti. Mehmet Koçak (30) karısının sevgilisi olduğunu iddia ettiği Mustafa Altun’u (34), kardeşi Rıfat Koçak'ın aracılığıyla eve çağırarak sırtından bıçaklayıp öldürmüştü. Olaydan 2 gün sonra yakalanan şüphelilerden Mehmet ile kardeşi Rıfat Koçak’ın yargılanması Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Haklarında tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan dava açılan 2 kardeş, “pişmanız” derken, savcı iki kardeşin de birlikte cinayeti planlayıp iştirak halinde işledikleri gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesi gereğince müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de sanıklardan Mehmet Koçak’ın cinayeti işlediği, kardeşinin de cinayete iştirak ettiği gerekçesiyle müebbet hapis ile cezalandırdı. Ancak mahkeme heyeti haksız tahrik ve iyi hal maddesini uygulayarak sanıkların cezasını 20’şer yıla indirdi.