Kars İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğünde yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden 6 çalışanın cenazesi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirildi. Tabutları gören cenaze yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Kars’taki saldırıda hayatını kaybeden TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Tolon (61), TÜİK Şube Müdürü Osman Ay (49), İdari ve Mali İşler Müdürü Ramazan Haydar (31), veri hazırlama memuru Abdülnaci Çolak (39), istatistik memuru Ahmet Onur Banker (32) ve anketör Safet Karaçay’ın (29) cenazeleri Kars’tan karayoluyla 3 ambulans içerisinde Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirildi. Hastane morgu önünde hayatını kaybeden TÜİK çalışanlarının yakınları gözyaşlarına boğuldu. Otopsi yapılmasının ardından cenazeler memleketlerine gönderilecek.

Morg önünde torunu Safet Karaçay’ın cenazesini bekleyen Burhan Karaçay, “Siirt’ten geldim. Olayı önce telefonla aldık daha sonra televizyonlarda gördük. Çok üzüldük. Vahim bir olay” dedi.

Öte yandan, saldırıda hayatını kaybeden Abdülnaci Çolak’ın ise abisinin şehit olması nedeniyle onun yerine ataması yapıldığı öğrenildi.