Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde motosikletiyle okula gitmek için evden çıkan 17 yaşındaki genç, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Motosiklet sürücüsünün kaza esnasında başında olan kask, paramparça oldu.

Edinilen bilgiye göre, Kapaklı’ya bağlı Pınarça köyünde ikamet eden 17 yaşındaki Ö.U., arkadaşı 17 yaşındaki O.A.’yı da arkasına alarak motosikletiyle Kapaklı Çok Programlı Lisesi’ne doğru yola çıktı. İddiaya göre, aşırı hızlı olan Ö.U. yönetimindeki 59 UV 554 plakalı motosiklet, Kapaklı Pınarça yolu Faruk Ilgaz Caddesi Tahtacılar Sokak Kavşağı’nda birden önüne çıkan 34 GT 9692 plakalı Kapaklı Belediyesi’ne ait temizlik aracına yandan çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Ö.U. olay yerinde hayatını kaybederken, kaza esnasında motosiklette bulunan O.A. ise yaralandı.

Motosiklet sürücüsünün kaza esnasında başında olan kask, paramparça oldu. Kaza sonrası Ö.U ve O.A'nın yere saçılan okul çantaları ailelerine teslim edildi.

Yaralı O.A. ise olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının kolunda ve bacağında kırıklar olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Kaza haberini alan Ö.U.’nun ailesi, yakınları ve okul arkadaşları Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne akın ederken, anne Sati U. ile baba Selahattin U. ayakta durmakta güçlük çekti. AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Akın Yılmaz, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Hasan Acar ve Kapaklı Tokatlılar Derneği Başkanı Bekir Atak acılı aileyi teselli etmeye çalıştı. Ö.U.’nun cesedi Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Muhammet Emin Ünalan’ın incelemelerinin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.