Gaziantep'te çelik kasa hırsızlığı yapan 8 kişi, polis ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu yakalandı. Özel harekat timlerinin de katıldığı operasyon, saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çelik kasa hırsızlığı yapan bir şebekeyi takibe aldı. Hırsızların motosiklet kaskı ve dizüstü bilgisayar çantası kullandığını fark eden ekipler, bir apartmanda yapılan hırsızlık sonrası güvenlik kamerasını inceledi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, iki şahıs başlarında motosiklet kaskı ile bir apartmandan içeriye giriyor. Boş bir eve giren şüpheliler, evde yaptıkları keşiften sonra apartmandan ayrılarak, yaklaşık bir saat sonra farklı elbiseler giyip tekrar başlarında kask ve ellerinde dizüstü bilgisayar çantası ile aynı apartmana giriyor. Daha önce keşif yaptıkları eve giren iki zanlı, çaldıkları para ve ziynet eşyalarıyla birlikte apartmandan ayrılıyor.

Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin, yaklaşık 6 aylık bir takip sonucu, özel harekat timleriyle birlikte eş zamanlı düzenlediği operasyonda; C.Ç., H.P., M.S., A.O., M.A., E.K., M.S. ve M.G. gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir hırsızlık zanlısı, evinde bulunan dolabın arkasında saklandığı sırada, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Film sahnelerini aratmayan operasyonda A.O. isimli bir zanlının ise arandığı öğrenildi. Operasyon sonrası şahısların evlerinde yapılan aramada, dizüstü bilgisayar çantaları içinde, hırsızlıkta kullanılan 1 adet tabanca, bu tabancaya ait çok sayıda fişek, 3 adet matkap, 4 adet levye, çok sayıda tornavida, çok sayıda anahtar ve çelik kasanın açılmasında kullanılan çok sayıda çelik tel ele geçirildi. Hırsızların 6 ayrı yerde yaptıkları soygunda, 18 bin TL ve ziynet eşyası çaldığı öğrenildi. Gözaltına alınan 8 kişi, ifadeleri alınmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şahısların, daha önceden de hırsızlık kaydının bulunduğu öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulamaları tamamlanan 8 zanlı, haklarında düzenlenen “hırsızlık” suçundan adliyeye sevk edildi.