Bursa’da 50 liralık uyuşturucu parası vermediği için kendini bıçaklayan kızını merdaneyle döverek öldürdüğü iddia edilen anne, ikinci kez çıktığı hakim karşısında da gözyaşlarını tutamadı. Tutuklu sanığın avukatı tarafından istenen tahliye talebi ise reddedildi.
Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “haksız tahrik altında yakın akrabayı öldürmek” suçundan 24 yıla kadar hapsi istenen 42 yaşındaki S.Y. tekrar ikinci kez hakim karşısına çıktı. 3 Ocak’ta merkez Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi üzerindeki bir sitede meydana gelen olayda, uyuşturucu parası vermediği için kendisini bıçaklayan kızını, merdaneyle başına vurarak öldürmekle suçlanan S.Y., aile dıramının yaşandığı ilk duruşmada olduğu gibi bu celse de gözyaşlarına hakim olamadı.
Sanık avukatı Olcay Göçüm, müvekkilinin bir anne olduğunu, hiçbir annenin kızını öldürmek istemeyeceğini ifade ederek, “Fakat müvekkilim, kızının evli bir erkek ile ilişkisi olduğunu ve uyuşturucu kullandığını öğreniyor. Meşru müdafa içinde kızını öldürdüğüne dair emsal kararlar da bulunmaktadır. Sanığın kocası hasta ve ona bakacak kimse de yoktur. Müvekkilimin bu hususlarının göz önüne alınarak tahliye edilmesini talep ediyoruz” dedi.
Duruşmaya müşteki olarak katılan sanığın eşi H.Y. de, karısından şikayetçi olmadığını tekrarladı.
Mahkemenin talimatla şahit olarak ifadesinin alınmasına karar verdiği maktul ile sık sık mesajlaşan İstanbul’daki kız arkadaşına ise ulaşılamadı. Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.
(İHA)