Samsun’da birlikte çalıştığı şahsı namus meselesi yüzünden öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan gencin babası, oğlunun uyuşturucu anlaşmazlığında kullanıldığını ve cinayeti bu yüzden işlediğini ileri sürdü.
Olay, Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde geçen Kurban Bayramı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, silahlı saldırıda boynundan vurulan evli ve 2 çocuk babası Davut Aydın (35), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Cinayeti işlediği iddia edilen ve olaydan sonra tutuklanan 19 yaşındaki Kürşat B. ile olayı azmettirdiği iddia edilen Levent K.’nin yargılanmasına başlandı.
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın önceki duruşmasında sanık Kürşat B., "Ölen Davut benimle aynı iş yerinde çalışmaktadır. Levent K. bana Davut ile annemin mesajlaştığını söyledi. Hatta ’beraber gidip kafasına değil, ayaklarına sıkarız ve cezaevinde de rahat rahat yatarsın’ dedi. Davut ile karşılaşınca ’bana niye yanlış yaptığını’ sordum. Tartıştık. Yüzüme tükürdü ve bana tokat attı. Belimden ruhsatsız tabancamı çıkartıp bir el ateş ettim. Dolmuşa binip kaçtım. Kendisine ’ölmediysen öleceksin’ diye mesaj attım. Pişmanım" demişti.
Bugünkü duruşmada ifade veren Kürtaş B.’nin annesi Çağla B. ölen şahıs ile arasındaki ilişki iddiasının iftira olduğunu belirterek, "Maktul ile aramızda hiçbir şekilde gönül ilişkisi yoktur" diye konuştu.
Kürşat B.’nin babası Ahmet B. ise oğlunun Levent K. tarafından azmettirildiğini ileri sürerek, "Olaydan sonra oğlu firardayken Levent K. yanıma gelip ‘Kürşat’ı ben azmettirdim. Ben öldür demedim, ayaklarına sık dedim. Kürşat beni görmeden teslim olmasın. Ben onu bir iki mahkemede çıkartırım’ dedi. Maktul Davut ile sanık Levent uyuşturucu işiyle uğraşıyorlardı. Bu sebeple aralarında husumet varmış. Levent de oğlumu kullanmış" şeklinde konuştu.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
(İHA)