Fatih’teki Gülhane Parkı’nda iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak isteyen turist öldürüldü. Turisti öldüren 1’i 18 yaşından küçük 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Olay 1 Eylül sabahı saat 05.00 sularında Gülhane Park’ında meydana geldi. Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Gülhane Park’ının girişinde bulunan banklarda oturan iki sevgili ile yoldan geçen iki kişi arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine bankta oturan Jurg Stefan Zuppıger (58) isimli İsviçreli turist kavgayı ayırmak istedi. Bu esnada iki sevgiliyle kavga edenlerden Hakan T.(20) elindeki bıçak ile kavgayı ayırmak isteyen İsviçreli turisti öldürerek olay yerinden hızla uzaklaştı.

Yaşanan olayın ardından soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak şüphelileri tespit etti. Ekipler, olaydan bir gün sonra gece saatlerinde iki şüpheliyi de olay yerinin yakınlarında yakalayarak gözaltına aldı.

Yakalanan O.Y. 18 yaşından küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü’ne sevk edilirken, Hakan T. ise emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf etti. İfadesinde İsviçreli turistin kendilerine küfür ettiğini o yüzden öldürdüğünü iddia etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hakan T.(20) ve O.Y.(16) tutuklandı.