Bursa’nın Orhangazi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında otomobille yolcu otobüsü çarpıştı. Hurdaya dönen araçta sıkışan iki kardeşi itfaiye kurtardı.

Kaza saat 04:15 sularında İstanbul-Bursa yolunda Orhangazi Yeniköy kavşağında meydana geldi. İstanbul-İzmir seferi yapan özel bir firmaya ait Mustafa Çoban (48) idaresindeki 34 VH 0779 plakalı yolcu otobüsü kavşağa geldiğinde yavaşladı. Bu sırada aynı istikamette seyreden Yavuz Yıldız (29) idaresindeki 34 VB 2930 plakalı otomobil otobüse arkadan çarptı.

Sürücü ve kardeşi hurdaya dönen otomobilde sıkıştı. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi otomobilde yaptı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kapısı kesilen otomobilden çıkarılan yaralı kardeşlerden Burak Yıldız (19) Yalova Devlet Hastanesi’ne, Yavuz Yıldız ise Gemlik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.

İstanbul-Bursa yolu savaş alanına dönerken, araçlardan kopan parçalar yola saçıldı. Otobüsteki yolcular ise büyük panik yaşadı. Araçlardan dökülen yakıt ve yağ sebebi ile asfaltın kayganlaşmasına karşı polis tedbir aldı. İstanbul’dan Bursa istikametine giden araçların seyrine kontrollü olarak izin verildi.

Otobüsteki yolculardan alınan bilgiye göre, yolcular gece saat 01:00’de Esenler garından özel bir firmaya ait otobüse bindi. Otobüs Eskihisar’da feribota binmeden hemen önce arızalandı. Arıza giderilemeyince 1 saat rötardan sonra başka bir otobüs çağırıldı. Ancak bu defa da gelen otobüs Orhangazi’de kazaya karıştı. Otobüs 3 saat Orhangazi’de bekledikten sonra tekrar yola çıktı.