Başakşehir Kayaşehir’de 2 gün önce bir taksiciyi gasp ederek kayıplara karışan zanlı, olaydan 48 saat sonra karıştığı benzeri bir olayın ardından yakalandı. Yine bir taksiye binen ve 20 lira isteyen zanlı, taksiciyi vurduktan kısa bir süre sonra polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Kayaşehir Mahallesi Dereboyu Caddesi Fenertepe mevkinde 2 gün önce gasp edilerek öldürülen taksi sürücüsü Basri Yalçın’ın(53) cinayet zanlısı yakalandı. Önceki gün sabah saatlerinde Sultanbeyli’nden taksiye binerek Rami’ye giden cinayet zanlısı Hacı Yusuf Aydın, ulaştığı yere vardıktan sonra yanında parası olmadığını ileri sürerek taksi sürücüsü Ahmet Tozkoparan’dan 20 lira istedi. Taksi sürücüsü bu durum üzerine Hacı Yusuf Aydın ile tartışmaya başladı. Hacı Yusuf Aydın, yanında bulunan silahı ile taksi sürücüsü Ahmet Tozkoparan’ı 3 el ateş ederek vurduktan sonra olay yerinden taksi ile kaçtı. Yaralı taksi sürücüsü olayı polise bildirdikten sonra polis ekipleri zanlı ile ilgili çalışma başlattı. Yaralı taksi sürücüsü Ahmet Tozkoparan, Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldıktan kısa bir süre sonra zanlı Hacı Yusuf Aydın polis tarafından takibe alındı. Hacı Yusuf Aydın, yaşanan takibin ardından Önleyici Hizmetlere bağlı ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Hacı Yusuf Aydın(25), Kayaşehir’de gerçekleştirdiği gasp ve cinayet olayını da itiraf etti. Zanlı Hacı Yusuf Aydın’ın 2005 yılında Üsküdar’da yine bir cinayet işlediği ve kısa bir süre önce de tahliye olduğu öğrenildi. Öte yandan zanlının uyuşturucu madde kullanmak, hırsızlık ve mala zarar verme gibi suçlardan da sabıkasının olduğu öğrenildi.

Gayrettepe Asayiş’ten alınarak Adliye’ye sevk edilen Hacı Yusuf Aydın, tutuklanarak cezaevine gönderildi.