Konya’nın Hüyük ilçesinde, ailesinin kayıp olarak aradığı Elmas ve Ayşenur kardeşler ile teyze kızları Erva Nur’un, sulama göletinden cansız bedenleri çıkarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Ankara’da yaşayan Elmas (14) ve kız kardeşi Ayşenur Atan (15) ile teyze kızı Erva Nur Yılmaz, yaz tatilini geçirmek üzere memleketleri Hüyük ilçesine bağlı Başlamış Mahallesi’ne geldi. Gündüz saatlerinde evlerinden ayrıldıktan sonra yerleşim merkezinde kendilerinden haber alınamayan iki kız kardeş ve kuzeni akşam saatlerinde eve dönmeyince ailesi tarafından yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. Bunun üzerine yakınları Jandarma ekiplerine kayıp müracaatında bulunuldu. Jandarma ekiplerinin de desteğiyle saat 21.00’den itibaren yapılan aramanın hemen bir saat sonrasında saat 22.00 sıralarında Başlamış Mahallesi Sulama Göleti kıyısında su yüzeyinde hareketsiz duran 3 kız cesedi görüldü.
Olay yerine Konya Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma Ekibi ile sağlık ekipleri nakledilirken, yapılan incelemede cesetlerin kayıp başvurusu yapılan kız kardeş ve kuzeni olduğu belirlendi. Boğularak yaşamlarını yitirdiği tespit edilen üç kızın cansız bedeni, dalgıçlar tarafından çıkarılarak otopsi için Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)