Kartal’da, okulda unuttuğu kitabı almak için dün evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen 8 yaşındaki Enes Kutu’nun cesedi, bir inşaatın içi su dolu çukurunda bulundu. Olay yerine gelen Enes’in anneannesi, ‘buralarda akşam hep aradım, meğerse canım orada suyun içinde yatıyormuş’ diyerek feryat etti.

Kartal Cevizli Mahallesi Kastamonu Sokak’taki evinden dün okuluna unuttuğu kitabı almak için giden ve evlerine bir daha dönmeyen 8 yaşındaki Enes Kutu’nun cesedi, okulunun yanındaki bir inşaatta içi su dolu çukurda bulundu. Alınan bilgiye göre, Şehit Er Yıldıray Biroğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Enes Kutu dün Cevizli Mahallesi’ndeki evlerinden çıkarak kitabı almak için okula gitti. Enes, eve dönmeyince aile polise giderek yardım istedi. Aile ve yakınları, 8 yaşındaki Enes’i bulmak için arama başlattı. Aramaların sonucunda Enes’in cansız bedeni, okulun arkasında bulunan inşaatta içi yağmur suyu ile dolmuş temel çukurunda bulundu.

BABA AHMET KUTU, ACI HABERİ RÖPORTAJ VERİRKEN ÖĞRENDİ

Çocuğunun öldüğünden haberi olmayan baba Ahmet Kutu, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine; “Oğlum ödevi de olduğu için kitaplarını almak istemiş. Annesine okuldan kitaplarını almaya gideceğini söylemiş ama annesi izin vermemiş. Fakat gizlice evden çıkıp gitmiş. Annesi fark etmiş ancak bir daha bütün aramalarımıza rağmen ulaşamadık” dedi. Baba Kutu, bu röportajı verdikten kısa bir süre sonra acı haberi cep telefonundan öğrendi. Olay yerine giden Ahmet Kutu, oğlunun cesedini son bir kez görmek istedi. Ancak polis ekipleri yapılan inceleme çalışmalarının sürdüğü gerekçesiyle buna izin vermedi.

Öte yandan, küçük Enes’in cesedi olay yerinde yapılan ilk incelemelerin ardından Kartal Dr. Lütfi Kırda Eğitim ve Araştırma Hastanesin morguna kaldırıldı. Cesedin kaldırılmasından kısa bir süre sonra inşaat alanına gelen Enes’in anneannesi, ‘buralarda akşam hep aradım, meğerse canım orada suyun içinde yatıyormuş’ diyerek feryat etti.

Polis ekipleri, inşaat ve çevresinde elde ettiği bulguları inceleme altına alırken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.