Antalya’nın Alanya ilçesinde kaybolan kısmi zihinsel engelli yaşlı adamın bulunması için jandarma ekipleri, arama kurtarma köpeği ile çalışması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Büyük Hasbahçe Mahallesi, Mamadı mevkiinde kardeşleri Gülderen, Zahide ve Hüseyin Girenes ile birlikte yaşayan kısmi zihinsel engelli Mevlüt Girenes (65), saat 07.00 sıralarında kimseye haber vermeden evden ayrıldı. Girenes’in kardeşlerinin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmaların sonuç vermemesi üzerine arama çalışmalarına bu sabah Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi, Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı iz arama köpeği ‘Ezel’ ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi de katıldı.

Ağabeyinin dün sabah evden ayrıldığını ve kendisinin hayatından endişe ettiklerini belirten kız kardeşi Zahide Girenes, “Ağabeyim, şeker, tansiyon ve kalp hastası. Biz sabah kahvaltı hazırlarken, ilaçlarını almak için içeriye gitti ve bu sırada ortadan kayboldu. Etrafa baktık ve bulamayınca polise haber verdik. Hiçbir sorunu yoktu. 1990 yılında da kaybolmuş ama aynı gün bulmuştuk” dedi.

Ekipler arama çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Alanya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri ise çevredeki MOBESE ve güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleme altına aldı.