Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda, Kayseri saldırısı şüphelilerinden olduğu değerlendirilen ve olay yerinde yapılan incelemelerde bulunan parmak izinden kimlik bilgileri tespit edilen bir şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, 17 Aralık’ta Kayseri’de, Zincidere Komando Tugayı’ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan özel halk otobüsüne yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde, olay yerinde yapılan incelemede bir kişinin parmak izine ulaşıldı. Daha sonra kimlik bilgileri belirlenen şüphelinin, Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde iki adreste ikamet ettiği bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, bugün sabah saatlerinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda, şüpheli K.Ç. gözaltına alındı.
K.Ç., sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
"17.12.2016 günü ilimizde meydana gelen hain terör saldırısı sonucu 14 askerimiz şehit olmuş, 54 asker ve 1 sivil olmak üzere toplam 55 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu yaralılardan 25 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Ayrıca yaralılarımızın yakınlarıyla alakalı bütün önlemleri almış bulunmaktayız. Kayseri Valiliği olarak şehit ailelerine bir otel tahsis edilmişti ama vatandaşlarımızdan şehit yakınlarının yemek, barınma gibi hususlarda hizmetlerindeyiz diye müracaatlar oldu. Bu anlamda tüm Kayserililere teşekkür eder, şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılara da acil şifalar dileriz. Terör eylemlerinde önemli olan husus, eylemlerin büyüklüğü değil, yarattığı veya yaratacağı etkinin büyüklüğüdür. Kayserili hemşehrilerimizden beklediğimiz terör örgütünün oyunlarına gelmeden sağduyulu davranmalarıdır."
(İHA)