Kayseri’de, kendini MİT elemanı olarak tanıtıp, "Sizi Kayseri’nin Polat’ı yapacağım" diyen kişiye inanarak okul önlerinde uyuşturucu satan 2 kişi, 7 ay cezaevinde kaldıktan sonra verilen hapis cezası ertelenerek tahliye edildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan tutuklu bulunan sanıklar M.Y. (20) ve B.K. (20) hazır bulundu. B.K., mahkemede verdiği ifadesinde, kendisini Özcan Ayhan olarak tanıtan bir kişinin, "Bana kendisini MİT elemanı olarak tanıttı. Bana ve arkadaşıma, 'Sizi Kayseri’nin Polat’ı yapalım. Kayseri’nin 1 numarası siz olun” diye vaatlerde bulundu. Bu şekilde eroin işi ile uğraşanları bitirebileceğiz” dediğini anlattı.

M.Y., okul önlerinde uyuşturucu satarken yakalandıklarını anlatarak, “Kimlik kontrolü yapan polislere MİT elemanı olduğumuzu söyledik. Daha sonra bizi gözaltına aldılar” dedi.

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan yargılanan ve 7 ay boyunca tutuklu kalan sanıklardan B.K., “Kandırıldık ve çok pişmanız” diye konuştu.

Yapılan çalışmalarda Özcan Ayhan isminde birinin olmadığı belirlenirken, mahkeme heyeti yapılan yargılama sonrasında M.Y. ve B.K.’ye TCK’nın 188/3 maddesi gereğince, 4 yıl 2 ay hapis cezası ve 8 bin 320 TL para cezası verdi. Ceza etkin pişmanlık nedeniyle ertelenerek sanıkların tahliyesine karar verildi.