KCK davası kapsamında aralarında eski BDP milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da bulunduğu 13 tutuklu sanığın tahliyesine kararı veren mahkeme dava dosya yetkisizlik kararı ile Ankara’ya gönderildi.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi.

Duruşmada görüşü sorulan savcı Murat İnam, suç yerinin Ankara olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararı ile dosyasının Ankara'ya gönderilmesini ve tutuklu sanıkların tahliye edilmesini talep etmişti.

Duruşmada daha sonra söz alan sanık ve avukatları taleplerini dile getirdiler. Sanık ve avukatları Savcının taelbi doğrultusunda karar verilmesini talep ettiler.Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, CMK’ya göre mahkemenin yetkisiz olduğunu belirterek dosyanın Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi. Mahkeme sanıklar Fatma Kurtulan, Tuncer Bakırhan, Berat Birtek, Fırat Taş, Fuat Aras, Gülistan Balkaş, İsmet Aslan, Kadir Mamir, Mahmut Polat, Mehmet Zahir Sarıtaş, Nureddin Yalçın, Semra Karabaş ve Yaşar Günderici’nin “yargılamanın bulunduğu aşama, tutuklu kaldıkları süre, dosyanın yetkili mahkemeye gönderilme sürecini” birlikte değerlendirerek tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme, sanıkların her ayın ilk mesai günü bulundukları yerdeki polis veya jandarma merkezine giderek imza atmalarını da hükme bağladı. Tahliye olan sanıklara yurtdışına çıkış yasağı da konuldu.