Siirt'te 2011 yılında KCK’nın kent meclisleri yapılanmasına yönelik olarak yapılan operasyonla tutuklanan ve haklarında açılan dava ile 5’i tutuklu 11 sanığın yargılanmasına başlandı. Davaya bakan Özel Yetkili Ceza Mahkemesi'nin kapatılmasının ardından duruşma Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Siirt Kurtalan ve Şırnak’tan üç ayrı KCK davasından tutuklu 5 sanık ile aralarında Kurtalan eski Belediye Başkanı Necat Yılmaz’ın da bulunduğu tutuksuz 11 sanığın mahkemesi sürüyor. 'Kent meclisleri' davasında sanıklar hakkında, 'Örgüte üye olmak ve yönetmek, kanuna aykırı propaganda yapmak' suçlarından hapis cezası isteniyor. Mahkemede ifade veren Kurtalan eski Belediye Başkanı Necat Yılmaz adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Özel yetkili mahkemeler kaldırıldıktan sonra dosyalarımız ağır cezaya geldi. Muhtemelen dava bütün gün sürecek. 2 meclis üyesi, ilçe başkanı ve 1 gazeteci olmak üzere 5 kişi tutuklu var” dedi.

Tutuklu sanık yakınlarına destek vermek için parti yöneticileriyle birlikte adliye önüne gelen BDP Siirt İl Başkanı M.Ata İnan, burada yaptığı açıklamada, KCK ana davasından kalan Siirt bölümünün görüldüğü davadan tahliye beklediklerini söyledi.

Tutuklu sanıklar polis aracıyla mahkemeye getirilirken, adliye önünde bekleyen yakınları ile polis arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Bir grup tutuklu yakını olayı protesto etmek için adliye binası önünde şarkılar söyledi. Polis davayı etkileyebileceğini gerekçe göstererek gençleri yaptıkları eylemden vazgeçirmeye çalıştı. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan KCK davası duruşması sürüyor.