Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, kanalizasyona düşen yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından vidanjörle kurtarıldı.
Kdz. Ereğli sahil bulvarında yolun altındaki kanalizasyona yavru bir kedinin düştüğünü gören vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri kanalizasyon giderlerinin kapaklarını açarak aşağı indi. Yavru kedinin elle ulaşılamayacak bir noktada olduğunun anlaşılması üzerine itfaiye ekipleri su sıkarak bulunduğu yerden çıkartmaya çalıştı. Tazyikli sudan etkilenmeyen kediyi dışarıya çıkartmakta başarılı olamayan itfaiye ekipleri bu sefer yakındaki bir lokantadan işkembe çorbası ve ekmek getirerek kediyi tuzağa düşürmeye çalıştı. Yavru kedi uzun süre beklenmesine rağmen itfaiye erlerinin işkembe çorbası ve ekmek tuzağına düşmedi. Bulunduğu yerden çıkarılamayan kedi için son çare olarak kanalizasyon giderlerini açmada kullanılan vidanjör yardımına başvuruldu. Vidanjörün kanalizasyon giderine hava basması üzerine korkan kedi kaçmaya çalışırken itfaiye eri tarafından yakalandı. İtfaiye erinin korkudan elini tırmalayan yavru kedi dışarı çıkarıldıktan sonra hızla kaçarak gözden kayboldu.
Kurtarma çalışmalarını sahildeki vatandaşlar meraklı gözlerle izlerken, elinden yaralanan itfaiye eri Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Kedinin kanalizasyona düştüğünü görerek itfaiye ekiplerine haber veren İsmail Güldür isimli vatandaş, yavru kediyi kurtaran itfaiye ekiplerine teşekkür etti. Kurtarma çalışmalarını yönlendiren Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş de, her canlının hayatının kendileri için önemli olduğunu söyledi. Kurtarma çalışmaları sırasında bir itfaiye erinin elinden yaralandığını dile getiren Ateş “Gerçekten mübarek günde bir canlıyı kurtarmak bizim için güzel bir şeydi. Arkadaşlarımız yoğun bir çaba harcadı. Hatta itfaiyeci arkadaşımız elinden yaralandı ama onu da sağlığına kavuşturduğu için mutluyuz. Keşke böyle şeyler yaşanmasın. Tüm canlılar bizim için önemlidir. Biz, 24 saat görevimizin başındayız" dedi.
(İHA)