Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara’ya oturduğu apartmanda silahlı saldırı düzenledikten sonra 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan şahıs, cezaevinden hasta olduğu için yatışı yapıldığı hastaneden firar etti.

Olay, 2008 yılında İlkadım ilçesi Liman Mahallesi'nde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, belediyeye gitmek için 6. kattaki dairesinden asansörle zemin kata inerek kapıyı açtığı anda, merdiven altında temizlik malzemelerinin konulduğu depoya saklanan Necdet B.'nin (36) silahlı saldırısına uğramış, Şara saldırıyı yara almadan atlatmıştı. Olaydan 2 gün sonra polise teslim olan ve tutuklanan Necdet B., yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "öldürmeye teşebbüs" suçundan 8 yıl 4 ay, "ruhsatsız silah" suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Uzun zamandır cezaevinde bulunan ve tahliyesine 1 yıldan az bir zaman kaldığı öğrenilen Necdet B., hükümlü bulunduğu Giresun Şebinkarahisar Yarıaçık Cezaevi'nden bel fıtığı rahatsızlığı dolayısıyla Samsun'daki hastaneye sevk edildi. İnfaz koruma memuru ile birlikte, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'ne yatışı yapılan Necdet B., dün akşam hastaneden kaçtı.

Firar olayı ortaya çıkınca Samsun polisi Necdet B.'yi yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.