Bursa’da asker uğurlama eğlencesinde ‘yan bakma’ meselesi yüzünden çıkan kavgada bir genci öldürüp bir kişiyi de bıçakla yaraladığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten adam öldürme ve yaralama” suçlarından müebbet hapis istenen tutuklu sanık Y.Z.K. (19) ile "ölümle biten kavgaya karıştıkları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan M.Ö. ve müşteki sanık F.Ö., ilk defa hakim karşısına çıktı. 26 Ocak’ta merkez Osmangazi ilçesi Çiftehavuzlar Mahallesi Mert Sokak'taki asker eğlencesi sonrası 'yan bakma' meselesi yüzünden çıkan kavgada Recep Aslan'ı öldürdüğü, F.Ö.’yü de yaraladığı iddia edilen sanık Y.Z.K, mahkemeye iki sayfalık yazılı bir savunma dilekçesi verdi.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan tutuklu sanık Y.Z.K., maktul Recep Aslan’ın asker eğlencesi sonrasında sebebini bilmediği bir kavga çıktığını anlatarak, “Kavga esnasında maktul Recep Aslan, F.Ö. ve İ.S. bana saldırdı. Ben de kendimi korumak ve kurtarmak için elime geçen bıçağı rastgele sallamaya başladım. Herhangi bir kişiye isabet ettiğini bilmiyorum. Yaralama veya öldürme kastım yoktu. Tek maksadım onları korkutmak ve oradan kurtulmaktı. Pişmanım” diye konuştu.

“KAVGA YAN BAKMA MESELESİ YÜZÜNDEN ÇIKTI”

Müşteki sanık F.Ö. ise, olay gecesi maktul Recep Aslan ve İ.S. ile asker eğlencesi bittikten sonra evlerine doğru yürüdüklerini, yolda giderken tutuklu sanık Y.Z.K., M.Ö. ve İ.İ. ile karşılaştıklarını söyledi. Bu sırada maktul Recep Aslan o gruba yönelerek, “Ne bakıyorsunuz lan?” deyince tartışma çıktığını ifade eden F.Ö., “Ben araya girdim, ‘Yapma kardeşim, çocuk 5 gün sonra askere gidecek. Biraz alkollü. Sözlerine aldırış etme’ diyerek Y.Z.K.’yi duvara doğru ittim. Onu iterken bana doğru elini salladı. O sırada tartışmanın etkisiyle yaralandığımı fark etmedim. Sonra kavga büyüdü ve ben Recep Aslan’ı ararken onu yerde yatar vaziyette buldum. Maktulün yanına gittiğimde kalbinden bıçaklanmıştı. Onun nasıl yaralandığını görmedim” dedi.

Diğer tutuksuz sanıkların da haklarındaki iddiaları yalanladığı davada mahkeme, maktulün babası Ş.A.’yı da şahit olarak dinledi. Olayın nasıl olduğunu görmediğini söyleyen baba Ş.A., oğlunu öldüren kişilerin cezalandırılmasını istedi. Dava, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.