Erzurum’da zabıtaların tezgahını kaldırmak istediği işportacı kendini yakmak için teşebbüste bulunurken, polis müdürü şahsın boynuna sarılarak duruma engel oldu.

Erzurum’un Yakutiye ilçesi Gürcü Kapı semtinde kaldırım üzerine kurulan tezgahlara zabıta ekipleri müdahale etti. Zabıtaların tezgahları kaldırmak istemelerine işportacılar bir süre direnişte bulundu. Bunun üzerine Gürcü Kapı semtine çevik kuvvet ekipleri tedbir amaçlı olarak çağrıldı. Belediye yetkilileri ile işportacılar arasında yapılan görüşmeler sonuç vermezken bu sırada bir işportacı ‘Kendimi yakacağım’ tehdidinde bulunarak elindeki çakmağa davrandı. Bu sırada olay yerinde bulunan polis müdürü işportacının önce kolunu yakalayarak yakmasını engelledi daha sonrada boynuna sarılarak şahsı teselli ederek ikna etti.

Yaşanan kısa süreli gerilimin ardından işportacıların direnişi kırıldı.

İşportacılardan 25 yaşındaki Murat Çimen, “Yapacak hiçbir işimiz yok. Evde bizden ekmek parası bekleyen ailelerimiz var. Burada ben sarımsak satıyorum. O gün İŞKUR’un önüne gittik işsiz yüzlerce insan sırada bekliyor. Ne yapalım” diye feryat etti.