Konya'da kredi çekip borçlanan ve evine haciz gelen zanlının, kıskançlık yüzünden Facebook hesabını kapattırmak istediği sevgilisini, 'ayrılalım' demesi üzerine öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Olay, önceki akşam saat 19.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Ankara Caddesinde meydana gelmişti. İddiaya göre. Ahmet Dursun K. (25), kız arkadaşı üniversite öğrencisi Ayşe Acar (22) ve arkadaşları E.B. ile E.Y. birlikte kiraladıkları otomobil ile gezmeye başladı. 30 bin lira borçlandığını ve evine haciz geldiğini anlatan Ahmet Dursun K., sevgilisi Ayşe Acar'ı kıskandığı için sosyal paylaşım ağı olan Facebook hesabını kapatmasını istedi. Bunun üzerine Acar, ayrılmak istedi. Ahmet Dursun K. ise karşı çıkarak Ayşe Acar'ı boğazından ve karnından bıçaklayıp kaçtı. Otomobilde bulunan E.B. ile E.Y. ise korktukları için ağır yaralanan genç kızı, yakında bulunan Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getirdi. Burada gerekli müdahale yapılamayacağı için görevliler, ambulans çağırarak genç kızı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderdi. Hemen ameliyata alınan genç kız, aşırı kan kaybı ve zamanında müdahale edilemediği için hayatını kaybetti.

CİNAYET ANI HARİÇ HER ŞEYİ HATIRLIYOR

Kaçtıktan sonra polisin iknası ile teslim olan zanlı Ahmet Dursun K., sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlının ifadesinde her şeyi tek tek anlattığı ancak cinayet anını hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

Sevgilisi ve arkadaşlarıyla araçla gezerken tartışmanın başladığını ifade eden zanlı, "Ben Ayşe için 30 bin lira harcadım borçlandım. Evime haciz bile geldi. Facebook'ta bulunan arkadaş listesini gizlemiş, ben de beni aldattığını düşünmeye başladım. Bu yüzden hesabını kapatmasını istedim. Bu arada otogara gittik, Ayşe için bilet aldık. Tekrar araca bindim, Ayşe benden ayrılmak istediğini söyledi. Sonra krize girmişim, nasıl bıçakladığımı hatırlamıyorum" dedi.